мережа аптечних закладів


Аптечна довідка
(032) 298-95-95
(097) 298-95-95
(066) 298-95-95

Є багато причин, щоб дивитися на піст як користь для здоров'я. Тіло позбавляється від токсинів, зцілює себе, відновлює пошкоджені органи. До питання харчування важливо підійти свідомо, враховуючи рекомендації сучасної науки.

 

 

Потрібно взяти до уваги, що Великий піст, який триває 48 днів, припадає на найважчий для організму час - час переходу від зими до весни, коли відбувається перебудова всіх життєвих процесів. Тому, щоб не завдати шкоди організму і використовувати піст максимально для покращення свого здоров'я, необхідно до харчування в цей період поставитися відповідально.

 

Оскільки існує заборона на м'ясо, птицю, рибу, молочні продукти і яйця, то для профілактики дефіциту білка в раціон харчування варто включати білок рослинного походження  – це всі соєві продукти (їх асортимент дуже широкий – від м'яса до йогуртів), бобові, горіхи, насіння, різні злакові та каші, вироби з борошна грубого помолу.

 

Дуже корисно урізноманітнити свій раціон різними кашами, макаронними виробами із борошна грубого помолу або твердих сортів пшениці, картоплею, оскільки вони є ідеальними

 

Крім білкової і крохмалистої їжі необхідно щодня вживати в їжу рослинні олії, близько 1-2 столових ложок на день. Найкориснішими оліями є нерафінована оливкова першого холодного віджиму та лляна, які найкраще додавати у салати. Для смаження та тушкування використовуйте оливкову рафіновану.

 

Важлива частка в денному раціоні відводиться овочам та фруктам, якихпотрібно вживати в кількості не менше 500 грамів щодня. Найкраще керуватись при виборі правилом "веселки", тобто жовті-оранжеві-червоні-фіолетові-зелені (лимон, морква, буряк, помідори, фіолетова капуста, селера, авокадо, петрушка, кріп і т.д.).

 

Для попередження нестачі залізаорганізмом важливо вживати крупи та бобові продукти разом із овочами, в яких міститься вітамін С, який допомагає перетворювати залізо у засвоювану форму. Хорошим джерелом заліза є порошок какао.

 

Не забувайте щодня вживати 1 столову ложку насіння сезаму: це забезпечить організм необхідною кількістю кальцію, під час невживання молочних продуктів.

 

Для профілактики загострення весняної депресії необхідно включати до раціону страви з бурого (неочищеного) рису, пшона, гречки, сої, сочевиці, а також фініки, банани і арахіс.

 

Для любителів солодкого залишаються мед та сухофрукти, які є джерелом важливих вітамінів і мікроелементів. А напій із урюка, багатий калієм, оздоровить роботу серцевого м'яза.

 

А ще...Більше гуляйте на свіжому повітрі, займайтесь помірними фізичними вправами та використовуйте ароматичні ванни з натуральними інгредієнтами - хвойним екстрактом, відварами сухих трав (ромашки, меліси), ароматичними оліями лимону та апельсину.

 

І що важливо: як під час, так і після посту уникати брехні, негативних емоцій, зла, гніву, ненависті, шанобливо ставитися до оточуючих, генерувати гарні думки, здійснювати корисні вчинки. І ставитися до інших так, як ми хотіли б щоб ставилися до нас.

 

Якщо ми будемо дотримуватися посту в думках, словах і вчинках - рівень здоров'я лише підвищиться, а дотримання інших релігійних рекомендацій принесе ще більше здоров'я і благополуччя.