мережа аптечних закладів


Аптечна довідка
(032) 298-95-95
(097) 298-95-95
(066) 298-95-95

Здається, гранат просто неможливо не любити: він соковитий, солодкий, при цьому легкозасвоюваний, низькокалорійний і дуже смачний. Цей плід можна додавати в страви: салати, випічку, м'ясо, йогурти.

 

З граната легко вичавити сік, який має дивовижні властивості: підвищує імунітет, уповільнює розвиток ракових клітин і лікує від багатьох захворювань. До всього іншого, в одному гранаті середнього розміру міститься всього близько 100 калорій, тобто його можна використовувати як перекус навіть тим, хто намагається схуднути. 

 

 

8 причин їсти гранати:

1. Гранати покращують роботу мозку. Гранат - фрукт, який стимулює і активізує роботу завдяки високому вмісту антиоксидантів. Він підвищує працездатність, поліпшує пам'ять і функції нервової системи, збільшує когнітивні здібності, а також знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера. До речі, тим, хто вже страждає від цього недугу, гранат також буде дуже корисний.

 

2. Гранати дарують молодість. Цей плід містить величезну кількість вітамінів і антиоксидантів. Приміром, найпотужніший з них - поліфенол може позбавляти від зморшок і протистояти всім раннім ознакам старіння. Корисні властивості граната забезпечать тонус, молодість і свіжість шкіри, органів і суглобів.

 

3. Гранати знижують тиск. Гранат ідеально підійде гіпертонікам - плід здатний знижувати високий кров'яний тиск і зміцнювати стінки судин. Чистий гранатовий сік, без додавання цукру, нормалізує тиск. Однак про дозування плоду краще поцікавитися у лікаря.

 

4. Гранати позбавляють від запалень. Протизапальні властивості граната відомі здавна. За допомогою гранатового соку можна боротися з болем у суглобах, знімати запалення хрящових тканин і запобігати розвитку артриту. Завдяки своїм омолоджуючим властивостям, гранат зберігає суглоби молодими і здоровими.

 

5. Гранати підвищують настрій. Цей плід провокує вироблення гормону серотоніну, а тому здатний творити дива з настроєм: регулювати його перепади і дарувати заряд бадьорості. Тому ввечері, після важкого дня, дієтологи радять насолоджуватися соковитими зернами граната в поєднанні з шоколадом - така комбінація знижує стрес, позбавляє від симптомів втоми і додає сил.

 

6. Гранати знижують рівень цукру в крові. Високий рівень цукру призводить до ряду неприємних наслідків: акне, ожиріння, захворювань серця і шлунково-кишкового тракту, а також стає причиною цукрового діабету. Гранат здатний знизити і стабілізувати рівень цукру в крові, а тому є кращим десертом для діабетиків і сприяє схудненню за рахунок розщеплення жирових клітин.

 

7. Гранати знижують холестерин. Антиоксиданти, що містяться в гранаті, знижують рівень поганого холестерину в крові. Що, у свою чергу, сприяє захисту від розвитку захворювань серцево-судинної системи. Для інтенсивної профілактики необхідно з'їдати по гранату щодня.

 

8. Гранати зупиняють ріст ракових клітин. Цей плід - один з найкорисніших продуктів, здатних зупинити зростання ракових клітин. Регулярне вживання зерен і соку граната може посприяти уповільненню розвитку хвороби.