мережа аптечних закладів


Аптечна довідка
(032) 298-95-95
(097) 298-95-95
(066) 298-95-95

 

У січні-березні найкраще готувати чай із вишневих гілочок. Він доступний лише в цей час. Відрізняється надзвичайним ароматом, насиченим апетитним кольором.

Зараз прокидаються дерева, бруньки набухають, відділяються молоді пагони. Саме їх ми і зриваємо для напою. Це приблизно 10 см кінчиків гілок. Тільки молоді годяться для чаю. Вони відрізняються від минулорічних, мають різкий перехід по рельєфу і світліший колір.

На 2 л води беремо такий жмуток гілочок, який можемо охопити у жменю. Миємо, кидаємо у кип’ячену воду, варимо не більше 5 хв. Найкраще використовувати звичайний баняк, адже у чайник гілочки не помістяться. Настоюємо. Чай набере яскраво-червоного кольору. Буде прозорий, без жодного осаду. Якщо вийде надто міцний, можна розводити кип’яченою водою як заварку. Для різноманіття смаку додають трохи малинових гілочок.

Такий напій зміцнює імунітет, проганяє пісок із нирок. Але готують його переважно як екзотичний делікатес, який доступний лише напередодні весни.