мережа аптечних закладів


Аптечна довідка
(032) 298-95-95
(097) 298-95-95
(066) 298-95-95

Саме зараз слід не упустити можливості і використати максимум для свого організму і краси від звичайної городньої петрушки. Цей продукт насправді творить цікаві речі. Ось декілька.

 

Середній пучок петрушки повністю компенсує добову дозу вітаміну С для організму. У цьому петрушка перевершує лимони і чорну смородину. Із чим можна з’їсти аж пучок петрушки?

 

Популярний салат, куди можна додати максимум петрушки, – це помідори кубиками, чорні оливки навпіл, сир фета кубиками, подріблена петрушка. Усі інгредієнти накладаємо шарами саме у такій послідовності та заливаємо оливковою олією, збитою з лимонним соком і дрібкою часнику.

 

Бездоганно пасує петрушка до відварної картоплі. Подріблену і перетерту з олією та лимоном петрушку можна докладати як соус до будь-яких страв. Тоді ви з’їсте її достатню кількість, навіть не помічаючи цього.

 

 

Петрушка знижує артеріальний тиск завдяки легкій сечогінній дії. Можна заварювати звичайний чай із петрушки. Або робити освіжаючі зелені смузі.

 

2 огірки, пучок петрушки, пучок листків салату, дрібка коріандру – все збити у блендері. За бажанням можна комбінувати із соком лайму, яблуком, ківі, м’ятою. Якщо у смузі немає огірків, то слід додавати воду.

 

Ще один рецепт: пучок петрушки, банан, півстакана води – збиваємо.

 

У косметології петрушка – бездоганний фаворит у відбілюванні обличчя, плям та пігментації на тілі. Кашку з перетертої петрушки накладають сирою, або заливають кип’ятком і наносять теплу суміш на марлю поверх обличчя. У давнину дівчина перед весіллям мала пити настій петрушки два тижні до весілля. Щоб обличчя у день свята було біле і свіже.

 

Не можна зловживати петрушкою вагітним. Подбайте про себе - будьте здорові!